IPF-godkända styrkelyftsbälten

Sedan 1/1 2015 får man inte längre tävla med vilka bälten som helst inom styrkelyftsförbundet IPF. Detta innebär att bältet jag har köpt för 349 kr på MMsports inte längre duger att tävla med inom styrkelyft. Eftersom jag hade planer på att tävla i klassiskt styrkelyft samt bänkpress 2016 ägnade jag lite tid att kolla upp priser på samtliga bälten som är godkända för tävling 2016, eftersom detta troligen kan hjälpa någon mer än mig att hitta ett billigt bälte som är godkänt för tävling samt att få en överblick vilka alternativ som finns. All godkänd tävlingsutrustning för IPF kan ni hitta här.

Personligen förstår jag att det bör finnas något regelverk över vilken utrustning som är godkänd, men samtliga godkända bälten är rätt dyra och det finns endast tre godkända bälten som går att få tag i som kostar under 1000 kr inkl frakt och diverse andra avgifter. Detta tycker jag är ett ganska saftigt pris, framförallt om man sedan tidigare har utrustning som tyvärr inte är godkänd. Nedan kommer samtliga godkända bälten i stigande pris.

OBS: Jag gjorde valutakonverteringen 3/1-2016 och valutan är konverterad hos coinmill.com. För import av varor utanför EU tillkommer moms samt tullavgift. Tullavgift tillkommer dock endast på varor som har kostat över 150 euro, vilket innebär att alla bälten klarar sig undan tullavgift förutom bältet från BUKIYA. Jag har inte räknat ut vad momsen för produkterna skulle vara, eftersom jag helt inte förstår hur det fungerar. Därför står det endast “+ moms” på dessa produkter där moms är aktuellt.

Bälte

Strengthshop.de 10 mm lever belt: 64.99 euro + frakt 14.99 euro = ca 740 kr

Strengthshop.de 13 mm lever belt: 74.99 + frakt 14.99 euro = 820 kr

Metal powerlifting belt: 79.9 euro + 23.68 euro = 950 kr

Iron Tanks: 10 mm lever belt 129.95 AUD + Frakt 31.90 AUD = 990 kr + moms

Beast Genetics lever belt: 109.95 AUD + frakt 63.9 AUD = 173.85 = 1070 + moms

TITAN: Går att köpa på MMsports för 1495 kr med gratis frakt.
Går även att beställa från Titans egen hemsida samt andra modeller men då tillkommer tillverkningstiden på 13-15 veckor, fraktkostnad på 73 dollar samt moms.

Wahlanders har lite olika bälten för 1495 kr med frakt.

INZER: Bälten kostar ca 97 dollar + ca 130 dollar i frakt + moms = 1900 kr + moms

Övriga godkända bälten jag inte har en prisuppgift på:

SBD har ett godkänt bälte på listan som jag inte har lyckats hitta någonstans. Det enda spåret jag kan se av det är en dålig bild på reddit som publicerades för 4 månader sedan. Om en tillverkare kan få ett bälte godkänt sedan 1/1 2015 som inte ens existerar än bevisar det ungefär hur töntiga dessa reglerna är.

BUKIYA säljer ett godkänt bälte. Det kostar 260 dollar. Utan tull, utan frakt och utan spänne. Jag vet inte hur mycket cash du har, men det var inte så intressant för min del.

Eleiko säljer ett bälte som är godkänt i IPF. Enligt diverse forum på internet (yah I know, världens säkraste källor) är det dock tillverkat av Wahlanders. Så att köpa det för en dyrare peng för att få en Eleiko-logga känns bara korkat.

Lifting Large: Säljer endel bälten som är godkända för ca 50-70 USD. Problemet är att när jag kollade upp dessa bältena fanns inget i lager så jag har ingen aning om av vad fraktkostnaden skulle bli.

Best Belts: Hemsidan i sig var väldigt luddig, finns ingen bra prisöverblick på vilka bälten som är IPF godkända eller ej och finns inte bilder på samtliga varor. Bältena ligger dock på ca 100 USD så det är i varje fall inga fynd vi pratar om.

/ Daniel Dalerhult

Please like & share: