månadsarkiv: november 2018

Dina lyft är viktiga, få dom att räknas

Om ca en vecka tävlar jag i klassiskt styrkelyft på distriktsmästerskapet. För oss glada amatörer är det som ett världsmästerskap, bara att alla som tävlar lyfter ca 200 kg mindre i totalen än världseliten och den enda publiken är tvingade anhöriga som inte vet hur mycket en skivstång väger. En helt underbar tillställning helt enkelt. Inför detta gjorde jag faktiskt lite statistik på hur vanligt det är att folk misslyckas med  sina tredje lyft i varje disciplin för att jag har reagerat på att många både på amatörnivå och elitnivå misslyckas med många lyft.

Läs mer

Please like & share:

Hur stor en fisk är beror på storleken av skålen

Denna skålen är riktigt stor

“För när storfiskarn talar om hur stora fiskar han får ja då så skarvar han som han vill då räcker armarna inte till”, sjöng Thore Skogman år 1959. Så gammal är inte jag, men min kära morfar har sjungit refrängen för mig massvis med gånger.

Om du någon gång har varit på ett kommersiellt gym kan du ofta identifiera vem som är storfiskarn. Storfiskarn på ett gym är ofta en relativt ung man som är starkast på gymmet. Han vet om det och han gillar det.

Läs mer

Please like & share: