månadsarkiv: juni 2017

Hur fet får du vara inom IPF som man/kvinna innan “plussen”?

Jag har gått runt och stört mig på viktklasserna inom styrkelyft en längre tid, och då främst skillnaden för de tunga klasserna på dam och herrsidan. Den två högsta viktklasserna för herrar inom förbundet IPF är -120 kg samt 120 kg+. För damer är det -84 kg samt 84 kg+ som gäller. Jag har tyckt rent anekdotiskt att de två största viktklasserna för tjejer är för låga rent viktmässigt. Jag har nämligen träffat flertalet tjejer som är strax under 180 cm som väger runt 84kg utan någon styrketräning i ryggen som verkligen inte går att klassa som överviktiga. Jag har däremot aldrig träffat en kille oavsett längd som har gått runt på 120kg om han inte har styrketränat en längre tid eller haft en “klädsam rondör”.
Läs mer

Please like & share:

Sockerskatts vara eller icke vara

Bild av David Leggett

Bild av David Leggett

Sockerskatt är enligt mig betydligt mer komplicerat än vad diverse personer försöker få det att framstå som. Vissa skribenter skyller förhalningar av sockerskatt på kassa liberala argument. Det är såklart väldigt enkelt att debattera med diverse dåliga insändare på aftonbladet för att sedan få det att framstå som att sockerskatt är världens bästa lösning och att det inte finns några vettiga argument emot det.

På frågan om sockerskattens vara eller inte vara är jag delad. På sidan om fördelar finns ju det en mängd solklara argument bestående av:

– Ökat pris leder till minskad konsumtion
– Extra inkomst till staten som skulle kunna gå att lägga på något vettigt.

Men dessa argumenten är redan presenterade av andra, så de tänkte jag inte skriva om nu. Jag tänkte skriva om argumenten emot sockerskatt som jag inte ser någon ta upp.

Läs mer

Please like & share: