månadsarkiv: februari 2017

Är dopingen inom bikinifitness ett resultat av dåligt ledarskap?

Lorena Gustavsson har i två artiklar på tyngre skrivit om svts artikel som handlar om att nationella Dopningsmottagningen i Örebro slår larm om att unga tjejer inom bikinifitness och bodyfitness dopar sig (1,2). Tjejerna som dopingmottagningen pratar om är ett nytt klientel, eftersom de inte har en aning om vilken eller hur mycket av en substans de har tagit. Enligt historierna har även atleternas coacher hjälpt till vid injektionerna av dopingklassade substanser (3).

Läs mer

Please like & share:

2-1-2

Ett nytt träningsprogram finns nu tillgängligt som jag har döpt till 2-1-2.

“Träningsprogrammet “2-1-2″ är ett bra grundträningsprogram där basövningarna marklyft, knäböj, bänkpress och militärpress är i fokus och träningsfrekvensen är 4-5 gånger i veckan. Reps / sets går från 2×2 till 10×4 inom programmet passar de såväl styrka som hypertrofi. Programmet består av ett textdokument och ett kalkylark. Läs text-dokumentet före ni går in i kalkylarket. Avrundande version i kalkylarket gör att vikterna är avrundade till närmaste 2.5 kg. Dokumenten finns i olika filformat nedan.”

Träningsprogrammet hittar ni under fliken “träningsscheman” som är en av flikarna på toppen av sidan eller genom att trycka här.

Please like & share: