månadsarkiv: oktober 2016

Den goda felinformationen

När det råder konsensus kring ett ämne är det väldigt vanligt att så länge information som publiceras inom området matchar det allmänna tyckandet säger ingen ifrån. Även om informationen som kommer ut är hur felaktig som helst så får det passera, eftersom det i grund och botten i den stora massan anses vara i ett gott syfte.
Detta är något jag stör mig på oerhört mycket när det kommer till antidopingrörelsen. Det spelar ingen roll vad som sägs, för så länge det är menat att hålla personer borta från doping spelar det ingen roll eftersom det är för “the greater good”.

Läs mer

Please like & share:

Likvärdig rapportering?

Som få kan ha missat kommer den senaste dopingskandalen från Norge. Denna gången är det Therese Johaug som har åkt dit för den anabola steroiden clostebol. Enligt egen utsago har Therese Johaug fått i sig substansen via krämen Trofodermin, som Johaug ska ha använt på sina läppar efter att dom har varit brännskadade. Om Johaugs egen utsago stämmer rör det sig om så kallad misstagsdoping. Visserligen kan det alltid vara en smart idé att kolla på förpackningen som kan innehålla vissa varningstecken, men vi alla gör misstag.  Låt oss gå vidare.

Läs mer

Please like & share: