Kategoriarkiv: Blogg

“Doping” är inte doping

I inlägget här skrev jag om Abeba Aregawi som då hade åkt dit för doping av substansen meldonium. När jag skrev inlägget hade inget straff kommit utan det spekulerades då bara vilt skilt om vilket straff det kommer bli.

Nu bestäms det alltså att det inte blir något straff för Abeba eftersom WADA enligt Kristina Olinder, ordförande för ordförande i Dopningskommissionen kommer att sätta en gräns för meldonium i urinen på 100ng (per mililiter?) från och med 1 oktober (1).
Läs mer

Please like & share:

En häxjakt gynnar ingen

Abeba Aregawi bild av Erik van Leeuwen

Abeba Aregawi bild av Erik van Leeuwen

Abeba Aregawi och Maria Sharapova är två atleter som åkt fast för meldonium. Givetvis frossar medierna i detta och kommentarerna låter inte vänta på sig. Stefan Holm yttrade sig ganska snabbt med kommentaren: “”När det kommer till straffskalan för dopning så är jag och kommer alltid att vara för livstids avstängning för sådana här fall”(1). Läkaren Bo Berglund jämför denna typen av doping med anabola steroider vilket ungefär är lika intelligent som att jämställa mitt personbästa i marklyft på 225 kg med Eddie Halls världsrekord på 463kg (2). Så nu tycker jag vi lugnar ner oss lite och kollar på faktan här.
Läs mer

Please like & share:

Jordnötssmör åt folket!

Jordnötssmör är underbart. Det smakar fantastiskt, innehåller mycket protein samt bra fetter. Det kommer dock i lite olika versioner och det kan även bli rätt dyrt. I denna artikeln ska jag reda ut vissa skillnader samt ge er lite tips för att komma billigt undan med ert missbruk jordnötssmör.

För att visa olika typer av jordnötssmör kommer jag demonstrera 4 olika sorter. Skippy, Green Choice Peanut butter, Body Science Peanut butter samt Markatta Jordnötssmör. Let’s get to it.
Läs mer

Please like & share: