Kategoriarkiv: Artikel

Kampanjpriser på proteinpulver

Proteinpulver är något som många av oss konsumerar ganska stora mängder årsvis. Vissa företag har kampanjer ganska ofta, så jag tänkte ta mig en titt på hur ofta det kommer kampanjer på deras kasein och vasslepulver, samt vid vilket pris det är mest lönt att köpa på sig stora lager.

Läs mer

Please like & share:

IPF-godkända styrkelyftsbälten

Sedan 1/1 2015 får man inte längre tävla med vilka bälten som helst inom styrkelyftsförbundet IPF. Detta innebär att bältet jag har köpt för 349 kr på MMsports inte längre duger att tävla med inom styrkelyft. Eftersom jag hade planer på att tävla i klassiskt styrkelyft samt bänkpress 2016 ägnade jag lite tid att kolla upp priser på samtliga bälten som är godkända för tävling 2016, eftersom detta troligen kan hjälpa någon mer än mig att hitta ett billigt bälte som är godkänt för tävling samt att få en överblick vilka alternativ som finns. All godkänd tävlingsutrustning för IPF kan ni hitta här.

Personligen förstår jag att det bör finnas något regelverk över vilken utrustning som är godkänd, men samtliga godkända bälten är rätt dyra och det finns endast tre godkända bälten som går att få tag i som kostar under 1000 kr inkl frakt och diverse andra avgifter. Detta tycker jag är ett ganska saftigt pris, framförallt om man sedan tidigare har utrustning som tyvärr inte är godkänd. Nedan kommer samtliga godkända bälten i stigande pris.

Läs mer

Please like & share:

Doping – vad gäller och går det att fuska?

Varför informationen är bra att veta
Anledningen till att jag skriver dessa rader är att informationen kring doping i Sverige idag är under all kritik. Riksidrottsförbundets antidopingkampanjer är till största delen klipp på Youtube där man uppmanar folk att skippa alla kosttillskott och äta vanlig mat. När det kommer till doping är jag av åsikten att det bör behandlas som vilket annat ämne som helst. Det bör finnas information om vad som gäller och informationen bör var saklig och ovinklad. Tyvärr är det inte så idag och därför tänkte jag skriva ner lite information om just doping.

Läs mer

Please like & share:

Marknadsföring av kreatin

Att sälja kosttillskott är en rätt stor bransch idag. Enligt statistisk från Svensk Egenvård såldes kosttillskott och vitaminer för 2 054,6 miljoner kronor år 2013 (1). Hur är då marknadsföringen för dessa kosttillskott?

Jag vill börja med att säga att jag äter kosttillskott själv. Men med det sagt tycker jag att mycket av marknadsföringen är väldigt vriden om inte rent utav felaktig. Här kommer alltså lite jämförelser mellan sex stycken stora kostillskottsåterförsäljare där det rör sig om exakt samma ämne som säljs, nämligen kreatin monohydrat.
Läs mer

Please like & share:

Nybörjarguide för träning

Såhär efter nyår tenderar gymmen att överflödas av nya personer som skaffar sig gymkort. Detta är dock något som avtar i radikal takt och när februari kommer är det lika mycket folk som vanligt på gymmet då majoriteten av alla nyårslöften har gått i stöpet. Detta beror på flera anledningar. Brist på resultat och dålig kunskap om varför resultatet inte blir bra skulle jag tippa på är den vanligaste anledningen till att folk ger upp. Därför kommer här en kort genomgång till hur du ska kunna uppnå bra resultat och vad dessa resultaten kan vara att förvänta sig. På slutet kommer också ett allmänt träningsschema som jag anser att vem som helst kan köra oberoende på vad du vill uppnå.
Läs mer

Please like & share:

Kvarghets från JagHarViljan.se

Denna artikeln från jagharviljan.se cirkulerade runt på facebook för ca en månad sedan och orsakade en större panik hos folk som tyckte artikeln var extremt bra. Eftersom jag tyckte att det är en extremt dålig artikl knåpade jag ihop ett facebook inlägg kring denna artikel samma kväll som jag såg den och jag tänkte publicera det inlägget här. Läs mer

Please like & share: